خمکاری میلگرد چگونه و به چه منظور انجام می شود؟ ( روش دستی و ماشینی ) | فولاد جهان مهر Skip to content
قیمت میلگرد امروز

خمکاری میلگرد از جمله اقدامات مهم و پرکاربرد برای استفاده از این مقطع فولادی محبوب است. طبیعتاً در بسیاری از بخش های ساختمان نیاز به خم کردن و تغییر شکل میلگرد است. بنابراین آگاهی از روش های خمکاری و استانداردهای لازم در این زمینه، موضوع کلیدی و بسیار با اهمیت است. با عنایت به این امر، در این مطلب قصد داریم به بررسی هدف، روش‌ها و نکات اجرایی خمکاری میلگرد بپردازیم.

خمکاری میلگرد به چه منظور انجام می شود؟

پیش از آن که بخواهیم به این پرسش پاسخ دهیم که خمکاری میلگرد چیست، بهتر است نگاهی به نقش و اهمیت میلگرد بیندازیم. فلسفه استفاده از میلگرد یا آرماتور در ساختمان، تقویت بخش های مختلف سازه به ویژه اعضای بتنی است. میلگرد مقاومت کششی و خمشی بسیار خوبی دارد و ضعف بتن در این زمینه را به خوبی جبران می کند. اما به کارگیری میلگرد در بخش های مختلف سازه یکسان و یک شکل نیست.

در برخی موارد مثلاً کنج‌ها و یا بسته به ضوابط اجرایی مثلاً اجرای خاموت نیاز به خم کردن میلگرد است. همچنین در بسیاری از مواقع میلگرد ورودی به کارگاه در طول 6 یا 12 متری است و امکان استفاده مستقیم وجود ندارد. فلذا باید میلگرد بریده و یا خم شود. از این رو خمکاری میلگرد به منظور به استفاده حداکثری از ظرفیت خمشی و مقاومت آرماتور به شکل اصولی انجام می‌شود. این کار بایستی طبق قوانین و استانداردهای لازم خمکاری صورت پذیرد.

خمکاری میلگرد چگونه انجام می شود؟

روش های خمکاری میلگرد تنوع زیادی دارد. اما در حالت کلی می توان آن را به دو نوع دستی و یا استفاده از دستگاه تقسیم کرد. در ادامه به جزئیات هر یک از این روش ها آشنا می شویم.

  1. خمکاری میلگرد به روش دستی
    رایج‌ترین روش برای خم کردن میلگرد، روش دستی و با استفاده از نیروی انسانی و یک سری تجهیزات معمولی است. این روش معمولاً برای سازه های کوچک و حجم عملیات نه چندان زیاد کاربرد دارد. خمکاری میلگرد به روش دستی باید از نیروی کار ماهر و با تجربه استفاده کرد. چراکه تجربه و تخصص نقش مهمی در خمکاری اصولی و عدم آسیب همچون شکستن میلگرد دارد. خم کردن به روش دستی معمولاً به کمک تجهیزات ساده ای مثل میز و صفحه خمکاری و آچار مخصوص ( آچار F ) انجام می‌شود.
  2. خمکاری میلگرد با استفاده از دستگاه
    از دیگر روش های کاربردی و آسان برای خمکاری، استفاده از دستگاه و تجهیزات تخصصی است. خمکاری میلگرد با دستگاه از روش دستی ساده تر، دقت بالاتر و راندمان بهتری دارد. در این روش، برخلاف خمکاری دستی که کار توسط فرد انجام می شود، عمده کار به کمک دستگاه برقی یا هیدرولیکی انجام می شود. دستگاه های اتوماتیک نیز از دیگر تجهیزات کاربردی است که دقت و سرعت بسیار بالایی دارند.

انواع دستگاه خمکاری میلگرد

دستگاه های مخصوص خمکاری آرماتور به سه دسته برقی، هیدرولیکی و اتوماتیک طبقه بندی می شود. دستگاه های برقی و هیدرولیکی امکان خمکاری میلگرد با قطرهای مختلف را فراهم می کند. کار با دستگاه های برقی ساده بوده و برای خم کردن انواع میلگرد مناسب است. به دلیل توان و دقت مناسب استفاده زیادی در پروژه های ساختمانی دارد.

میلگردهای با قطر بالا که خمکاری آن ها نیاز به نیروی بیشتری دارد، به کمک دستگاه هیدرولیک انجام می شود. این دستگاه ها دارای دو فک ثابت و یک بازوی متحرک هستند که با ایجاد فشار سبب خم کردن میلگرد می شود. معمولاً قابل حمل بوده و به راحتی در بخش های مختلف قابل جابجایی و استفاده است.

دستگاه‌های اتوماتیک نیز دقت و سرعت بسیار بالایی داشته و برای خمکاری میلگردهای کلاف دارای طول زیاد مناسب هستند. امکان قطع میلگرد هم به راجتی وجود دارد. دستگاه های اتوماتیک معمولاً برای کارهای بزرگ مقیاس استفاده شده و کمتر برای مصارف ساختمانی کاربرد دارند.

نکات اجرایی مهم در خمکاری میلگرد

  • خمکاری میلگرد باید به روش سرد صورت پذیرد. روش گرم باعث تغییر خواص فنی مکانیکی میلگرد خواهد شد.
  • قطر استاندارد خم کردن میلگردها بسته به جنس سایز آرماتور متفاوت است. هرچه فولاد سخت تر و قطر میلگرد بیشتر شود، حداقل قطر خمکاری افزایش می یابد.
  • باز کردن خم و خمکاری دوباره آرماتور می تواند سبب بروز ترک و آسیب ساختاری میلگرد شود. بنابراین این کار نیاز به تأیید دستگاه ناظر دارد.
  • در خمکاری به روش دستی بایستی حتماً از وسایل ایمنی از جمله عینک مخصوص، دستکش و کلاه ایمنی استفاده کرد.
  • در خمکاری به کمک دستگاه باید نسبت به سرویس و چک کردن دوره ای دستگاه اقدام کرد. دستگاه های خمکاری برقی، از نمونه دستگاه های مناسب و اقتصادی برای خمکاری انواع میلگرد هستند.
  • خمکاری میلگرد نباید در دمای کمتر از منفی 5 درجه سانتی گراد انجام شود.

قیمت میلگرد

فاکتورهای مختلفی در تعیین قیمت خرید میلگرد نقش دارد. از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • نوع جنس میلگرد و گرید بندی آن از جمله میلگرد A1، A2، A3 و A4.
  • مشخصات فنی نظیر وزن و قطر میلگرد
  • قیمت جهانی آهن و فولاد
  • نوسانات نرخ ارز و دلار
  • میزان عرضه و تقاضا.
  • برند سازنده و داخلی یا وارداتی بودن
  • مرکز خرید از دیگر فاکتورهای اساسی بر قیمت میلگرد است. یک مرکز خرید معتبر و تخصصی با کاهش واسطه ها، درنظرگیری تخفیف و تضمین کیفیت نقش مهمی در خرید میلگرد قیمت مناسب دارد.

مشاوره خرید میلگرد با تضمین کیفیت و قیمت

در صورتی که قصد خرید آرماتور و بررسی قیمت میلگرد امروز را دارید، کارشناسان فولاد جهان مهر در کنار شما هستند. ما در فولاد جهان مهر با پشتوانه چند دهه تجربه در زمینه فروش آهن آلات و پروفیل های فولادی آماده ارائه مشاوره تخصصی رایگان به شما عزیزان هستیم. همچنین می توانید از آخرین قیمت انواع آهن‌آلات، لوله و میلگرد با تلفن 88654200-021 تماس بگیرید.

خرید میلگرد

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *