فهرست مطالب
ورق روغنی چیست؟
ورق روغنی ( به انگلیسی Oiled Steel Sheet ) یکی از انواع ورق فولادی است که به روش نورد سرد تولید می شود. نورد فرآیندی است که در آن فلز با قرارگیری بین غلتک های مخصوص شکل دهی می شود. در نورد سرد به دلیل دمای پایین فرآیند تولید، شکل دهی فولاد و ساخت ورق پیچیده تر از روش های دیگر است. این پیچیدگی سبب شده تا ورق های روغنی از کیفیت سطح و مقاومت بالایی داشته باشند.
مهمترین مشخصه این نوع ورق ها، استفاده از روان سازها در مرحله نورد است. موردی که باعث شده تا شکل ظاهری ورق حالتی براق و روغنی داشته باشد. ورق های روغنی از مقاومت بالای برخوردار بوده و برای کاربردهای مختلف صنعتی گزینه ای ایده آل هستند.
نحوه تولید ورق روغنی
شاید از خودتان بپرسید ورق روغنی چگونه ساخته می شود؟ یا آنکه نحوه تولید ورق روغنی به چه صورت است و چه ویژگی هایی دارد؟ در پاسخ باید بگوییم روش ساخت ورق روغنی شامل مراحل زیر است:
- ابتدا شمش فولادی با حرارت دهی نرم شده و با عبور از غلتک های مخصوص به صورت ورق سیاه در می آیند.
- پیش از ورود به مرحله نورد سرد باید اسید شویی ورق ها انجام شود. اسید شویی باعث می شود تا اکسیدها و ناخالصی های سطح ورق سیاه زدوده شود.
- در ادامه و تحت فرآیند نورد سرد، اجزای شکل دهنده فولاد دفرمه شده و تغییر شکل می دهند. با این تغییر شکل، ضخامت ورق کاهش و سختی آن افزایش می یابد. همین امر، فرم دهی ورق را کمی دشوار می کند.
- از دیگر اقدامات کلیدی برای ساخت ورق روغنی، نورد پوسته ای یا همان skin pass است. در این مرحله یکنواختی سطح ورق چک شده و ظاهر ورق از حیث همواری و شکل ارتقا می یابد.
- روغن کاری قسمت بعدی از چرخه تولید ورق های روغنی است. در این مرحله روانسازها از طریق سیستم پاشش مستقیم و یا سیستم پاشش مدار بسته برای روغن کاری اضافه می شوند.
- عملیات آنیل یا همان تبلور مجدد کریستال های دفرمه، مرحله بعدی در ساخت ورق روغنی است. این عملیات با گرمادهی و افزایش خاصیت انعطاف پذیری صورت می پذیرد.
- در پایان و پس از ساخت ورق روغنی، پرداخت نهایی محصول و آماده سازی آن برای عرضه به بازار صورت می پذیرد.
ویژگی و مزایای ورق روغنی
از مهمترین ویژگی ها و مزایا ورق روغنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سطح صاف و صیقلی و ظاهری زیبا
- مقاومت و دوام بسیار مناسب در برابر فشار
- امکان گالوانیزاسیون و ساخت ورق گالوانیزه
- قابلیت رنگ پذیری و ساخت انواع ورق روغنی
- دامنه کاربرد بسیار زیاد در صنایع مختلف
- تنوع بالا در مشخصات فنی و برند سازنده
- قیمت مناسب و مقرون به صرفه
کاربرد ورق روغنی
مزایای خوب انواع ورق روغنی از جمله مقاومت بالا، باعث شده تا این نوع ورق های فولادی انتخاب اول بسیاری از مهندسان باشند. از طرفی دیگر به دلیل ظاهر زیبا و صیقلی نیز برای استفاده در برخی صنایع خاص ایده آل هستند. در همین راستا از مهمترین حوزه کاربردهای ورق روغنی عبارتند از:
- پرکاربرد در ساخت لوازم خانگی از جمله لوازم برقی، اجاق گاز، کابینت و یخچال
- استفاده برای تولید انواع تجهیزات نگهدارنده نظیر مخزن فلزی، بشکه و…
- مناسب برای صنعت خودروسازی و تولید انواع قطعات و تجهیزات
- کاربرد ورق روغنی در ساختمان، ساخت و ساز و تولید پروفیل در و پنجره
- دارای قابلیت استفاده در ساخت مقاطع فولادی و انواع پروفیل صنعتی
- امکان به کارگیری از انواع ورق روغنی در ساخت مبلمان اداری و قفسه
انواع ورق روغنی
ورق های روغنی بسته به معیارهای مختلف از جمله استاندارد ساخت و ویژگی های مکانیکی به انواع مختلفی دسته بندی می شود. یکی از مهمترین آن ها طبقه بندی ورق روغنی به سه نوع ST12، ST13 و ST14 بر اساس استاندارد DIN آلمان است.
- ورق ST12 که با نام ورق کششی نیز شناخته می شود دارای سطح صاف و مقاومت بسیار مناسبی است. در صنایع ساخت و ساز نظیر پل و ساختمان، خودرو سازی، ساخت کشتی و کانتینر و قطعات الکتریکی کاربرد دارد.
- ورق ST13 نقطه تسلیم پایین ترین در مقایسه با ورق ST12 دارد. از این رو با نام ورق نیمه کششی یا نیمه کشسان معرفی می شود. کربن و منگنز کمتری در ترکیبات خود داشته که نتیجه آن انعطاف پذیری و قابلیت جوشکاری بیشتری ورق می باشد. ورق روغنی ST13 برای ساخت لوازم خانگی، اداری و قطعه سازی مورد استفاده قرار می گیرد.
- ورق ST14 از دیگر انواع ورق روغنی پرکاربرد است که مقاومت کششی کمتری در قیاس با دو نمونه دیگر دارد. این ورق نسبت به ورق های st12 و st13 انعطاف پذیری و قابلیت جوشکاری بیشتری دارد. از این رو برای صنایعی که نیاز به پرس کاری زیاد دارند، مناسب است. مواردی نظیر خودروسازی و ساخت قطعات مرتبط با آن.
علاوه بر گرید بندی اشاره شده ST12، ST13 و ST14، ورق روغنی انواع دیگری نیز دارد. نظیر ورق روغنی EK2 یا ورق روغنی QSTE. این نوع ورق ها لعاب پذیری و مقاومت خوبی در برابر سایش دارند. به همین دلیل برای صنایع تولیدی ضد سایش مثل لوازم خانگی نظیر اجاق گاز و یا قطعات خودرو کاربرد زیادی دارد.
مهمترین برندهای تولید کننده ورق روغنی
ورق های روغنی سهم قاب توجهی در بازار آهن آلات و ورق های فولادی را به خود اختصاص می دهند. از این رو برندها و شرکت های معتبر ایرانی و خارجی در زمینه تولید و فروش ورق روغنی فعالیت دارند.
از مهمترین برندهای ایرانی می توان به ورق روغنی فولاد مبارکه اصفهان اشاره کرد. ورق روغنی فولاد غرب، هفت الماس و فولاد درخشان از دیگر برندهای خوب و پرفروش ایرانی است.
در کنار ورق های تولید داخل، ورق روغنی وارداتی نیز خریداران بسیاری دارد. انواع ورق روغنی چینی، ورق های ساخت روسیه، قزاقستان کره و هند از کیفیت و قیمت خوبی برخوردارند.
قیمت ورق روغنی
اگر نگاهی به لیست قیمت ورق روغنی بیندازید احتمالاً بازه قیمتی و تغییرات نمودار قیمت ورق روغنی شما را کمی متعجب می کند. علت آن نیز تأثیرگذاری پارامترهای مختلف و متعدد بر قیمت تمام شده محصول است. برخی از این پارامترها تابع شرایط و اقتضای زمان و مکان هستند. برخی نیز به شرایط پایه و فرآیند تولید بستگی دارد.
مهمترین فاکتورهای مؤثر بر قیمت ورق روغنی عبارتند از:
- قیمت جهانی فلزات به ویژه آهن
- مشخصات فنی ورق های روغنی نظیر ضخامت، نوع و وزن ورق
- تأثیرات نرخ ارز و قیمت دلار به ویژه در ورق روغنی وارداتی
- میزان عرضه و تقاضا در بازار آهن آلات
- برند سازنده و فاصله حمل سفارش
- هزینه های جانبی نظیر ارسال، بارگیری و یا انبارداری
مرکز خرید ورق روغنی
اثرگذاری فاکتورهای متعدد باعث شده تا قیمت خرید ورق روغنی همانند سایر پروفیل فولادی نوسانات گوناگونی داشته باشد. شما مخاطبان محترم می توانید برای اطلاع از قیمت روز و آخرین قیمت انواع ورق روغنی همین حالا با مشاوران ما تماس بگیرید.
خرید ورق روغنی با بهترین کیفیت و قیمت
خرید از شرکت های تجاری معتبر به دلیل عدم محدودیت در زمان و مکان سفارش و همچنین کوتاه شدن واسطه ها، روشی هوشمندانه و مقرون به صرفه است.
شرکت فولاد جهان مهر به عنوان یکی از مراکز معتبر و تخصصی فروش آهن آلات، امکان خرید ورق روغنی با بهترین کیفیت و قیمت را فراهم کرده است. همکاری با برندهای معتبر، تجربه و سابقه چند دهه فعالیت، مشاوره تخصصی رایگان و ارسال به سراسر کشور تنها برخی از ویژگی های خرید از فولاد جهان مهر است.
شما عزیزان برای آگاهی از شرایط ثبت سفارش و همچنین آگاهی از آخرین قیمت ورق روغنی می توانید همین حالا با تلفن 88654200-021 تماس بگیرید.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.